پادکست چیست!؟ | چگونه پادکست بسازیم؟
پادکست که منجر به تولید یک محتوای صوتی میشود، میتوانید از نگاه کردن به یک فیلم یا دیدن مستند و گزارشات تصویر تأثیر بیشتری بر مخاطب بگذارد. شنیدن پادکست به دلیل اینکه فقط از طریق گوش میشنویم و تصویر دیده نمیشود، باعث میشود تحلیل در ذهن با سرعت بالاتری اتفاق بیفتد. از طرفی گفته میشود که خواندن رمان به مراتب از شنیدن آن تأثیر بیشتری دارد. اما چون اکثرا الان مردم وقت برای خواندن کمتر میگذارند، لذا شنیدن محتوا بسیار جذابتر است.
پادکست هم به لحاظ افراد عاشق صدا، بسیار حائز اهمیت است. بسیاری از مردم هستند که عاشقانه به رادیو علاقه دارند. لذت شنیدن پادکستها در روح بسیاری از افراد اثرات لذت بخشی میگذارد.
اما یکی از مهمترین اقشار برای کسانی که تولید پادکست میکنند، روشندلان و نابینایان هستند. این انسانها با دلها صدا را میشنوند. شما میتوانید از طریق podcast برای روشندلان فیلم سینمایی بسازند.
آموزش ساخت پادکست
اگر شما معلوماتی دارید یا محتوایی برای ارائه دارید یا حتی محتوای وبینار دارید، میتوانید مخاطب این بخش از این مقاله باشید. از این هم میتوانیم فراتر بریم. شما حتی اگر ضبط صدا انجام داده باشید، در همین حد میتوانید از آن صدا podcast جذاب تولید کنید. فقط مهم این است که بدانید چه میخواهید بگویید. با ما در این بخش همراه باشید تا یک میکروفن و یک سری ابزار ساده جذابترین پادکستها را بسازید. در نظر داشته باشید که شما در کنار این محتوا میتوانید آموزش ساخت پادکست به نرمافزار adobe audition را در مدرسه مهارتی طلوع ببینید.
برای ساخت پادکست به چه وسایلی نیاز است؟
برای تولیدات پادکستی لزوماً نیاز به همه وسایل پیشرفته نیست. با خیلی از وسایل ساده میتواند کار تولید را آغاز کرد. چند مورد را در زیر میبینید:
یک ضبط برای ساخت پادکست مثل گوشی یا رکوردر که میکروفن داشته باشد برای ضبط صدا
یک محتوای مناسب و به نوعی یک فیلمنامه برای نقشه راه
یک نرمافزار برای ساخت کاور گرافیکی برای انتشار
یک ابزار نرمافزاری برای ویرایش صوت
و در نهایت شما محیطی نیاز دارید برای انتشار این پادکست که در ادامه در مورد این محیطها هم توضیح خواهیم داد.
انواع دستگاه ضبط صدا
تولیدکننده پادکست لزوماً نباید از پیشرفتهترین ابزار استفاده کند. همین گوشی که در دست همه ما هست میتونه بهترین دستگاه ضبط باشه. اما ابزاری مثل رکورد صدا یا دستگاههای میکسر که به وسیله میکروفن مجزای دستی صدا رو دریافت میکنند هم میتواند به کمک ما بیاید.
ما تا اینجا سعی در سادهسازی کار تولید پادکست داشتیم. چراکه شما بدانید برای ساخت و تولید podcast لزوماً نیازی به ابزار حرفهای نیست. اما این سادهانگاری نباید باعث شود که ما درصورت امکان از امکانات مناسب استفاده نکنیم. یکی از اون امکانات این هست که حتی اگر از گوشی استفاده میکنیم، از هندزفری یا میکروفنهای کلیپسی استفاده کنیم. بعضی از میکروفنهای کلیپسی هم به صورت وایرلس به سیستم ضبط صدا متصل میشوند و کار را برای شما راحتتر میکنند.
محتوای مناسب برای تولید پادکست
در بین مردم افراد با سلایق بسیاری وجود دارند. لذا شما نیاز نیست به دنبال سلیقههای مختلف بروید. فقط مهم این است که شما روی محتوایی که انتخاب کردهاید تسلط کافی داشته باشید و از طریق تکنیکهایی مثل گیمیفیکیشن و داستان سرایی محتوا را جذاب کنید. باید قبل از شروع ضبط، فیلمنامهای که میخواهید اجرا کنید را به طور کامل آماده کرده باشید و به آن مسلط باشید. اگر روی محتوا تسلط کافی داشته باشید و تکنیکهای تولید را به صورت حرفهای رعایت کنید، مخاطب شما پیدا خواهد شد. در نهایت باید بگوییم پادکستها میتوانند همین خوانش از روی کتاب باشد. این پادکستها به کتابهای صوتی معروف است. آموزش پادکستنویسی هم جزء همین بخش از تولید محتوا میباشد.
در کنار این محتوا نباید از نوع فن بیان خود غافل شوید. آموزش فن بیان شما میتواند دست شما را در تولید پادکست پر نگه دارد. و این جزء یکی از مهمترین تکنیک هاست.
برای تولید پادکست از چه نرمافزاری استفاده کنیم؟
نرمافزارهای مختلفی برای تولید پادکست فارسی و غیر فارسی وجود دارد. نرمافزار کیوبیس cubase و نرمافزار Adobe Audition آدیشن و نرمافزارهای ضبط صوت برای گوشی مثل Easy Voice Recorder و Titanium Voice Recorder وجود دارد. اما معروفترین نرمافزاری که امکانات بسیاری برای تولید در اختیار شما میگذارد، و نرمافزار معروف تولید پادکست، نرمافزار ادوبی آدیشن هست. که شما در دوره آموزش پادکست در مدرسه مهارتی طلوع میتوانید این نرمافزار را یاد بگیرید.
ساخت کاور برای پادکست
این مرحله از تولید پادکست جزء مراحل پایانی است. شما در این مرحله اصول محتوا و فوت و فن را رعایت کردید. اما برای جذابیت اثر و اینکه مخاطبین با محتوای شما آشنا شوند باید کاور جذاب تهیه کنید. نرمافزاری مثل فتوشاپ بسیار کاربردی برای ساخت کاور برای آهنگ و پادکست و تولیدات صوتی است. شما میتوانید آموزش فتوشاپ را در مدرسه مهارتی طلوع به طور کامل یاد بگیرید.
البته نرمافزارهای مناسب تولید کاور هم برای موبایل مثل پیکسل آرت و متننگار و… هم میتوانید استفاده کنید. البته بعضا برای ساخت کاور، از عکسهایی که با گوشی تهیه شده استفاده میکنند که میتوانید آموزش عکاسی با موبایل را برای تهیه عکسهای با کیفیت دریافت کنید.
انتشار پادکست
این مرحله، مرحله منتشر کردن پادکست در پلتفرمهای مختلف است. در این قسمت چند پلتفرم پلتفرم انتشار را معرفی میکنیم.
پلتفرم anchor
نرمافزار انکر یک پلتفرم همه کاره است. شما میتوانید به وسیله این نرمافزار podcast تولیدی خود را منتشر کنید. برخی میپرسند چگونه از anchor درآمدزایی کنیم؟ جواب خیلی ساده ست. فقط باید پادکست تولید کنید.
آموزش استفاده از Anchor
می توانید برنامه Anchor را روی موبایل خود نصب کنید.
یک حساب کاربری برای خود ایجاد کنید در این نرمافزار.
برای اضافه کردن چند اپیزود به اکانت خود باید روی ابزار ضربه بزنید.
با اضافه کردن عنوان جذاب برای پادکست میتوانید آن را به پلتفرم خود منتشر کنید.
در این پلتفرم میتوانید بخش بخش به این نرمافزار اضافه کنید. بعد از اتمام این بخشها یک اسم جذا انتخاب کرده و پادکست تولیدی خود را منتشر کنید.
استفاده از ابزار google podcast
با استفاده از گوگل پادکست میتوانید به بهترین اپیزودهای فارسی و انگلیسی دسترسی پیدا کنید. گوگل این نرمافزار را در رقابت با Apple Podcasts و Spotify اجرا کرده است.
آموزش استفاده از Google Podcasts
باید وارد لینک گوگل پادکست منیجر شوید.
با حساب گوگل خود وارد این پلتفرم شوید. میتوانید این کار را در کروم کهایمیل شما به آن متصل است انجام دهید.
با کلیک روی افزودن پادکست به گوگل پادکست، RSS را وارد کنید.
در این مرحله واردایمیل شوید و تأییدیهایمیل را انجام دهید.
روی انتشار کلیک کنید تا تأیید از طرف گوگل منتظر بمانید.
جمع بندی:
هرگز آموزش هر روزه خود را فراموش نکنید. روی تسلط خود بر محتوا کار کنید. در مجموعه آموزش پادکست در مدرسه مهارتی طلوع آموزش حرفهای تولید پادکست را میتوانید دریافت کنید.