• خانه
  • دوره ها
  • اساتید
  • سایت طلوع حق
  • آکادمی زبان طلوع
  • شرایط دریافت گواهی نامه الکترونیک
  • درباره ما
مدرسه مهارتی طلوع
دسته
آفلاین
آنلاین
رسانه
زبان
فناوری اطلاعات
گرافیک
مدیریت
نرم افزار
هنر
{{ search }}
ورود / عضویت
ورود / عضویت
دوره ها مورد علاقه های شما 0
جستجو
دسته
آفلاین
آنلاین
رسانه
زبان
فناوری اطلاعات
گرافیک
مدیریت
نرم افزار
هنر
{{ search }}
منو
  • خانه
  • دوره ها
  • اساتید
  • سایت طلوع حق
  • آکادمی زبان طلوع
  • شرایط دریافت گواهی نامه الکترونیک
  • درباره ما

۵ راز داستان نویسی خلاق و جذاب

شاید وقتی با خیلی از افراد علاقه مند به داستان نویسی خلاق که صحبت می کنید، دوست دارند که یک نویسنده موفق باشند تا داستان‌ها و تجربیات و زندگی خودشان را به صورت داستان برای مردم تعریف کنند اما وقتی وارد ماجرا می شوند اکثرا ایده خلاقانه ای برای شروع کار به ذهنشان خطور نمی کند . این یک مهارت ارزشمند است که بتوانید داستان های شگفت انگیزی را بگویید که در ذهن خوانندگان تاثیر گذار باشد . اما چگونه به هنر داستان سرایی باید تسلط پیدا کرد و مهارت های ابتدایی آن چیست ؟

لحظه ای وقت بگذارید، چشمان خود را ببندید و داستانی را به یاد بیاورید که واقعاً شما را به عنوان یک خواننده درگیر خود کرده است – داستانی که جهان و شخصیت های آن برای شما کاملاً واقعی شده اند. چقدر داستان هایی که خوانده ایم در طول زندگی در ذهن ما ماندگار شده است ؟ داستان سرایی به مردم این امکان را می داد تا از ابتدای تاریخ بشریت جهان را درک کنند و معنای عمیق تری از زندگی خود داشته باشند. تکنیک‌ها و روش‌های ارائه داستان‌سرایی خوب ممکن است از آن زمان تغییر کرده باشد، اما قدرت داستان‌گویی برای ایجاد حس عمیق‌تر بین مخاطبان و نویسنده ثابت مانده است. به عنوان یک نویسنده، توسعه مهارت های داستان گویی و یادگیری نحوه تبدیل تجربیات خود به یک داستان نیاز به تمرین دارد، در واقع باید شما ذهن خودتان را خلاق کنید زیرا حتی یک ایده عالی هم به واقعیت تبدیل نخواهد شد، اگر موفق نشوید اطرافیان خود را تحت تاثیر قرار دهید .

راز های داستن نویسی خلاق با کارگاه داستان نویسی خلاق آنلاین

امروزه شما می توانید با شرکت در کلاس آموزش نویسندگی خلاق و یا با خواندن کتاب آموزش داستان نویسی خلاق کودکان و نوجوانان و بزرگسالان در هر سنی که باشید از دانشجو تا کلاس اولی های عزیز که تازه با نوشتن آشنا شدن با ذهن خلاق خود بسته به علایقتان این استعداد نهفته را در خود پرورش دهید .

ما در این مقاله سعی کرده ایم آن گنج خلاق ذهن شما را بیدار کنیم تا بعداز خواندن این مقاله ایده های بسیاری را بتوانید روی کاغذ پیاده کنید و داستان های خلاق خود را ادبی و مینیمال و … بنویسید پس در ادامه با ما برای راز های یک نویسنده خلاق و جذاب همراه باشید :

رازهایی که باید بدانید تا داستان شما خلاقانه و جذاب‌تر شود

غافلگیری خلاقانه در داستان

با افزودن عناصر غیرمنتظره یا پیچش های داستانی، داستان خود را هیجان انگیز نگه می دارید. شما همچنین می توانید یک اتفاق غیرمنتظره را معرفی کنید که مخاطب شما را سورپرایز کند.

رمز و راز در داستان نویسی خلاق

ما موجوداتی کنجکاو هستیم و کمی رمز و راز می تواند کنجکاوی ما را تحریک کند. مانند حل یک معما یا تماشای یک ترفند جادویی است و داشتن یک راز در داستان که باعث شود ذهن مخاطب شما در طول خواندن داستان آگاه باشد تا راز داستان را متوجه شودو یا سرنخی از آن بگیرد باعث جذاب شدن داستان شما برای مخاطب می شود.

طنز

یک جوک بگویید، یک قالب خنده دار انتخاب کنید .طنز یک راه قدرتمند برای جذب مخاطب است. اگر مردم را سرگرم کنید، آنها دوست دارند بیشتر بدانند. البته به این توجه داشته باشید که طنز شما باید توهین آمیز نباشد و صرفا بتواند مخاطب ما را در داستان نگه دارد .

شخصی

اعداد (هرچقدر هم تاثیرگذار باشند) داستانی خسته کننده را ایجاد می کنند. مخاطب شما باید احساس همدلی و احساس کند. به همین دلیل است که همیشه باید شخصیتی را معرفی کنید که بتواند با آن ارتباط برقرار کند. آن شخص می تواند یک فرد واقعی یا تخیلی باشد که به ارتباط بیشتر داستان شما کمک می کند.

درام

داستان سرایی عالی بیشتر در مورد موضوعات درام است . درام چیزی است که داستان را جذاب می کند. درام می تواند یک مشکل مستقیم باشد (“اگر کاری انجام ندهیم به آن کوه یخ برخورد می کنیم!”)، یک درگیری (“ما فقط دو قایق نجات داریم، باید انتخاب کنیم که چه کسی زنده بماند یا بمیرد…”) یا تهدید مستقیم، به اصطلاح «ساعت تیک تاک» («به دلیل آسیب های جبران ناپذیر، کشتی ظرف ۶۰ دقیقه به قعر اقیانوس غرق می شود!») شما می توانید به سراغ شاهکار ادبی انواع نویسندگان مطرح در حوزه درام مانند داستان شگفت انگیز جابر بن حیان و … رفته و با این مدل از داستان های آشنا شده تا بتوانید ایده های نابی برای داستانی های خود پیدا کنید.

ابزارهای داستان نویسی چیست ؟

در اینجا تعدادی از ایده آموزش داستان نویسی خلاق را برای شما یادآوری خواهیم کرد ولی این تمام ماجرا نیست زیرا ما باید برای اینکه یک نویسنده خلاق باشیم و داستان های خلاق بنویسیم بهتر است از ابزار های مختلفی برای کمک به داستان خود استفاده کنید. در همین راستا شما میتوانید مقاله نقطه شروع نویسنده شدن رو در سایت موسسه طلوع مطالعه کنید. با این حال، ما در اینجا برای شما به کاربردی ترین ابزار های نویسندگی اشاره کرده ایم :

ابزار ورد (Microsoft Word)

یکی از محبوبترین ابزار های نویسندگی که از محصولات نرم افزار آفیس می باشد ابزار ورد است که حداقل یکبار همه ما از این ابزارها استفاده کرده ایم شما با این ابزار به راحتی می توانید متن خود را نوشته و به خاطر سیستم پردازنده اولیه از کلمات هم معنی هم استفاده کنید این برنامه قالب ها آپسن های زیادی برای نوشتن یک متن جذاب دارد که به شما برای نوشتن یک داستان خوب کمک خواهد کرد .

ابزار Grammarly

یکی از ابزار های پر قدرت در جهان که به شما برای داستان سرایی کمک میکند این ابزار علاوه بر اینکه متن شما را نگارش میکند و ایرادات املایی را به شما اطلاع داده و نوع لحن شما را در داستان بررسی می کند و در قسمت هایی که ممکن است متن شما برای مخاطب واضح نباشد نشان می دهد . +

ابزار های نویسندگی ویرایش متن برای داستان نویسی خلاق

ابزار ProWritingAid

این ابزار یک از بهترین ابزارهای مرورگر کروم می باشد که شما می توانید به راحتی غلط های املایی متن خود را حتی در موقع نگارش داستان کوتاه هم شناسایی کرده و آن را رفع کنید .

برنامه Twords

شما با این ابزار تحت وب به راحتی می توانید متن خود را ویرایش کنید و با کمک آن کلمات کلیدی خود را در متن تحلیل کرده و با زمان بندی محدود خود را برای افزایش سرعت عملتان به چالش بکشید .

ابزار نوشتن Evernote

با این ابزار به راحتی می توانید هر جا که باشید فایل ها و متن های خود را دسته بندی کنید و علاوه بر اینکه یک نظم خوبی به متن ها و فایل خود می دهید می توانید دسترسی سریع به یادداشت های خود داشته باشید.

برنامه Google Docs

اگر خیلی در گوگل چرخ می زنید و مطالب زیادی را ذخیره می کنید این اپلیکیشن به شما کمک می‌کند به راحتی تمام اسناد و فایل های متنی خودتان را در گوگل داک ذخیره کنید و حتی این امکان را داشته باشید کار های روزمره خود را به اشتراک بگذارید .

گوگل داک جز ابزار پر ساتفاده نویسنده های خلاق برای داستان نویسی است. آموزش داستان نویسی و کلاس های نویسندگی توصیه به استفاده از این ابزار می کنند

جمع بندی

در آخر با وجود تمام این ایده ها و ابزار های گفته شده برای پرورش استعداد داستان نویسی خلاق خود می توانید با خواندن مقاله های خارجی و ایرانی و یا صحبت با اساتید مطرح در این حوزه و شرکت کردن در دورهمی‌ها نویسندگان خلاق ایرانی و کلاس داستان نویسی خلاق فیلمنامه و یا کارگاه داستان نویسی خلاق رمان، کلاس‌های آموزش نویسندگی خلاق و… ایده های نابی که در ذهنتان ایجاد می شود را بر روی کاغذ بیاورید و به راحتی یک داستان خلاقانه و جذاب را برای مخاطب خود بنویسید و او را با خود همراه کنید . امیداوریم با خواندن این مقاله که توسط تیم محتوای مدرسه مهارتی طلوع حق تهیه شده، ذهن شما را برای رسیدن به یک نویسنده خلاق و ایده پرداز پرورش داده باشیم و بتوانید داستان هایی خلاق برای افرادی با انگیزه خلق کنید .

 

 

آموزش داستان نویسی آموزش نویسندگی محمدرضا سرشار

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

درباره ما
مدرسه مهارتی موسسه طلوع با پشتوانه 8 ساله این موسسه در زمینه آموزشی، با ارائه استانداردهای جدید سعی دارد تا فرصت آموزش با کیفیت را از طریق بستر مجازی برای علاقه مندان سراسر ایران فراهم آورد.
تماس با ما
  • خیابان انقلاب به سمت غرب، بعد از چهار راه ولیعصر، نرسیده به خیابان برادران مظفر، جنب عکاسی ایران فیلم، پلاک 915، طبقه دوم
  • 021-28427036
شبکه های اجتماعی
فهرست
  • خانه
  • دوره ها
  • اساتید
  • سایت طلوع حق
  • آکادمی زبان طلوع
  • شرایط دریافت گواهی نامه الکترونیک
  • درباره ما
© کلیه حقوق متعلق به موسسه طلوع حق است. فتح
  • دوره ها
  • اساتید
  • شرایط و ضوابط
  • مقالات
  • درباره ما
جستجو
ورود ×
کد تایید
لطفاً کد تأیید ارسال شده را تایپ کنید کد ارسال شده به
ارسال
رمز عبور را فراموش کرده اید؟
ورود با کد یکبارمصرف
ارسال مجدد کد یکبار مصرف(00:30)
حساب کاربری ندارید؟
ثبت نام
ارسال مجدد کد یکبار مصرف(00:30)
برگشت به ورود

ارسال مجدد کد یکبار مصرف (00:30)
برگشت به ورود
  • (+98) ایران