همه نکاتی که باید در نوشتن صحنه های غمگین رمان رعایت کنید
داستان یک متن ادبی است که توسط نویسنده به رشته تحریر در میآید. نویسنده در هنگام نگارش داستان تلاش میکند با کمک تخیل خود، یک حادثه را گسترش داده و بدین وسیله بر احساسات خوانده تأثیر بگذارد. در متن پیش رو همه نکاتی را که باید در نوشتن صحنه های غمگین رمان رعایت کنیم، مطرح کرده و ارزیابی میکنیم.
نوشتن صحنههای غمگین رمان و شخصیتهای داستان
در نوشتن رمان، به ویژه نوشتن رمانهای عاشقانه، نویسنده نیاز به برقراری ارتباط بسیار عمیق با خواننده دارد. زیرا با برقراری این ارتباط میتواند احساسات خواننده را برانگیزد. یکی از ویژگیهای اصلی داستان برانگیختن احساسات خواننده توسط نویسنده است. در نوشتن صحنه های غمگین رمان که به صورت موفق انجام شده، نویسنده توانسته است که تأثیر قابل قبولی در احساسات خواننده داشته باشد.
رمان عاشقانه باید بتواند هم در صحنههای شاد و هم در صحنههای غمگین تأثیر بسزایی در خواننده ایجاد کند. یکی از ارکان مهم در داستان، شخصیتهای داستان میباشند. شخصیت و انسان در داستان یکی از عناصر بسیار تأثیرگذار است. شخصیتهایی که وظیفه تأثیرگذاری بر خواننده را در صحنههای غمگین رمان و داستان بر عهده دارند؛ باید گویش و رفتار مخاطب پسند و مورد تأیید خواننده را داشته باشند.
صحنههای غمگین در رمان پلیسی
اصولاً در هر یک از صحنههای غمگین داستانهای عاشقانه، پلیسی، ترسناک و تخیلی باید شخصیت داستان ویژگی خاص خود را داشته باشد و بر اساس محتوای داستان با خواننده ارتباط برقرار کند. در نوشتن صحنه های غمگین رمان یا داستان، وضعیت و رفتار شخصیت باید بر اساس کنشها و واکنشهای صحنه به نگارش درآید.
شخصیتهای داستان نیز مانند زندگی واقعی و جهان بیرون از داستان گاهی رفتارهای از پیش تعیین شده ندارند. به همین دلیل نویسنده باید در نوشتن صحنه غمگین داستان، بنا به رفتار و ویژگیهای شخصیت و موقعیت داستان، صحنه را به نگارش درآورد.
صحنههای غمگین در داستان بر اساس نوع داستان متفاوت است. در داستان کوتاه نوشتن صحنه های غمگین رمان نیاز به تخصص بیشتری نسبت به انواع دیگر داستان دارد.
نقش صحنه پردازی در نوشتن صحنههای غمگین رمان
صحنه و صحنه پردازی در داستان نقش مهمی در اثرگذاری بر خواننده دارد. به گونهای که با صحنه پردازی مناسب، به خوبی میتوان احساسات خواننده را به احساسات شخصیت داستان گره زد. از این طریق نویسنده میتواند خواننده را در صحنه شاد، خوشحال کرده و در صحنه غمگین، خواننده را ناراحت کند. با توجه به اینکه صحنه داستان نشان دهنده مکان، زمان، محیط و فضایی است که جریان داستان در آن اتفاق میافتد. پس یک صحنه پردازی دقیق، شفاف و قابل رؤیت توانایی آن را دارد که احساسات خواننده را برانگیزد.
نکاتی که باید در صحنهپردازی صحنههای غمگین رعایت کرد
در صحنه پردازی یک صحنه غمگین در داستان، اگر نویسنده بتواند از نکات ظریف و دارای جاذبه بهره ببرد به خوبی میتواند به خواننده قدرت تصویرسازی با داستان را داده و باعث برقراری ارتباط مؤثر مخاطب با جریان داستان شود.
اگر صحنه داستان، از داستان گرفته شود ممکن است کل محتوا داستان از بین برود. به عنوان مثال برای نوشتن یک صحنه غمگین، نویسنده میتواند، صحنه داستان را با نورپردازی، باران نم نم، تاریکی اتاق، نیمکتی خالی و… برای خواننده بیان کند. که این صحنه در ناراحت شدن خواننده میتواند تأثیر بسیار زیادی داشته باشد. در حالی که اگر این صحنهها از داستان حذف شود ممکن است جذابیت و اثربخشی داستان از بین رفته و نویسنده نتواند ارتباط مناسبی با خواننده برقرار کند.
صحنه پردازی توسط نویسندههای موفق
یک نویسنده موفق میتواند با صحنه پردازی مناسب و استفاده از جزئیات جذاب فضا و محیط داستان، به خوبی منظور خود را بیان و به نتایج مدنظر خود در برانگیختن احساسات خواننده دست یابد.
با توجه به اینکه در حال حاضر جامعهشناسی معاصر توجه خاص و ویژهای به تأثیر محیط زیست و محیط اجتماعی بر شخصیت و احساسات انسان دارد؛ لذا یک نویسنده خوب به هیچ عنوان نباید از صحنه داستان غافل باشد. یک نویسنده موفق به خوبی از جایگاه صحنه و صحنه پردازی در داستان آگاه بوده و کاملاً میداند که برای باور داشتن داستان توسط خواننده باید از صحنههای واقعی، جذاب و طبیعی استفاده کند.
صحنه در داستان از اهمیت ویژه و بالایی برخوردار است به خصوص در نوشتن صحنههای غمگین رمان، صحنه میتواند به عنوان عنصر حیاتی معرفی شود.
چگونه صحنه غمگین در داستان کوتاه بنویسیم؟
داستان کوتاه به عنوان یک نوع اثر ادبی میباشد که در آن برشی از یک جریان زندگی به رشته تحریر در میآید و در قالب متن داستانی، در اختیار خواننده قرار میگیرد. داستان کوتاه به عنوان یکی از جذابترین قالبهای داستانی نیاز به تخصص فراوان، توسط نویسنده دارد. داستان کوتاه در سالهای اخیر به دلیل جذب مخاطب و خواننده بیشتر، توانسته است جایگاه ویژهای برای خود دست و پا کند.
یکی از ویژگیهای داستان کوتاه، زمان کمی است که از خواننده میگیرد، به همین دلیل نویسنده باید بتواند در مدت زمان کوتاه ارتباط موفقتری با خواننده برقرار کند. یکی از هنرهای نویسندگی این است که بتوان در مدت زمان کوتاه خواننده را تحت تأثیر جریانات و احساسات داستان قرار داد.
اصول نوشتن صحنه غمگین داستان کوتاه
نوشتن صحنههای غمگین رمان و داستان کوتاه به دلیل سر و کار داشتن نویسنده با گروهی محدود از شخصیتها کمی دشوارتر است. چون داستان کوتاه غالبا تغییرات مداوم زندگی شخصیتهای داستان را بیان میکند، برای گفتن این موضوعات، نویسنده اصولاً نیاز به قالبهای متنوع دارد. علاوه بر آن به دلیل اینکه داستان کوتاه به صورت مداوم محمل تجربههای جدید و نو است؛ نوشتن صحنههای غمگین برای داستان کوتاه دشواریهای خاص خود را به همراه خواهد داشت.
جمع بندی
در تمامی داستانها فضا، طراحی، صحنه و موقعیت داستان، میتواند شخصیتهای داستان را تحت شعاع قرار داده و برای آن رفتاری متغیر را تعریف کند. در داستانهای کوتاه که روایت گفتار گونه شخصیتهای داستان را بیان میکند و یک نوع داستان شخصیتی است؛ نویسنده باید برای تغییر رفتار شخصیت، بر اساس مطالعه کتابهای روانشناسی و آگاهی از خصوصیتهای اخلاقی و روانی عمل نماید.
اگر نیاز به آموزش کامل برای نوشتن یک رمان یا داستان داشته باشید میتوانید آموزش نویسندگی را از پلتفرم مدرسه مهارتی طلوع تهیه کنید.