• خانه
  • دوره ها
  • اساتید
  • سایت طلوع حق
  • آکادمی زبان طلوع
  • شرایط دریافت گواهی نامه الکترونیک
  • درباره ما
مدرسه مهارتی طلوع
دسته
آفلاین
آفلاین نرم افزاری
آنلاین
آنلاین - قدیم
جدید
حضوری
رسانه
زبان
فناوری اطلاعات
کارگاهی و اردویی
کد تخفیف
گرافیک
مدیریت
نرم افزار
هنر
هنر و رسانه افلاین
{{ search }}
ورود / عضویت
ورود / عضویت
دوره ها مورد علاقه های شما 0
جستجو
دسته
آفلاین
آفلاین نرم افزاری
آنلاین
آنلاین - قدیم
جدید
حضوری
رسانه
زبان
فناوری اطلاعات
کارگاهی و اردویی
کد تخفیف
گرافیک
مدیریت
نرم افزار
هنر
هنر و رسانه افلاین
{{ search }}
منو
  • خانه
  • دوره ها
  • اساتید
  • سایت طلوع حق
  • آکادمی زبان طلوع
  • شرایط دریافت گواهی نامه الکترونیک
  • درباره ما

هنر داستان سرایی در سخنرانی | چگونه از استوری تلینگ در سخنرانی استفاده کنیم؟

تمامی انسان‌ها یک علاقه ذاتی به شنیدن داستان‌ها دارند که از بچگی این علاقه در هر شخصی به صورت ذاتی دیده می‌شود. شما می‌توانید از این علاقه فطری که در هر انسان وجود دارد به عنوان چاشنی سخنرانی خود استفاده کنید. استفاده از داستان سرایی در سخنرانی مزایای مختلفی را برای شما به همراه دارد. به عنوان مثال در صورتی که از یک داستان گیرا در سخنرانی خود استفاده کنید، تأثیر حرف‌های شما بر روی مخاطبین بیشتر می‌شود. در کنار این تأثیر، مخاطبین بیشتری را نیز به سمت خود جذب می‌کنید. در صورتی که قصد دارید با این ابزار قدرتمند در سخنرانی آشنا شوید، در ادامه مطلب همراه ما باشید.

داستان گویی یعنی چه؟

در ابتدا بهتر است با مفهوم داستان گویی آشنا شویم و سپس نسبت به مرور تأثیرات مثبت داستان سرایی در سخنرانی بپردازیم. قصه یا داستان در لغت به معنای یک حکایت است که می‌تواند واقعی یا تخیلی باشد. داستان گویی را می‌توان یک هنر در نظر گرفت که رخداد‌های مختلفی را به صورت شعر یا نثر به شنونده منتقل می‌کند. داستان گویی به طور کلی شامل سه عامل است که به شرح زیر هستند:

  • داستان یا همان قصه
  • داستان‌گو یا قصه‌گو
  • مخاطبین

البته در داستان گویی معمولاً از عوامل دیگری مانند موسیقی نیز استفاده می‌شود تا بتوان احساسات مخاطبین را بیشتر درگیر کرد. از داستان گویی اغلب برای انتقال یک پیام به کودکان استفاده می‌شود؛ زیرا یکی از راحت‌ترین راه‌های انتقال پیام با استفاده از داستان گویی است.

درون مایه داستان چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

استوری تلینگ چیست؟

استوری تلینگ چیست؟

در این بخش از مطلب داستان سرایی در سخنرانی می‌خواهیم معنای استوری تلینگ را بررسی کنیم. می‌توان گفت که استوری تلینگ همان داستان گویی است که به عنوان یک هنر تاریخی و با ارزش انسان‌ها شناخته می‌شود. داستان‌ها معمولاً پایه و اساس بیشتر حوزه‌ها در هنر می‌باشند، البته که از واژه استوری تلینگ در قالب‌های مختلفی استفاده می‌شود.

استوری تلینگ را می‌توان یک هنر در حال توسعه در نظر گرفت که انسان‌ها و کارشناسان زیادی در حال ارتقا دادن به آن هستند. استوری تلینگ یک ویژگی خیلی خاص دارد و آن هم این است که سبب می‌شود تا مخاطبین قوه تخیل خود را به کار بگیرند. به همین دلیل است که اگر از داستان سرایی در سخنرانی استفاده کنید، تأثیر زیادی بر روی ذهن مخاطبین خود می‌گذارید.

چرا داستان سرایی در سخنرانی مهم است؟

در این بخش از مطلب به اهمیت داستان سرایی در سخنرانی می‌پردازیم. زمانی که به بالای یک استیج می‌روید یا قصد دارید در یک محیطی مانند یک کافه، برای افرادی سخنرانی کنید، بهتر است از تمامی ابزار‌های خود استفاده کنید. به عبارت دیگر برای تأثیرگذاری بیشتر باید تمامی برگ‌های برنده خود را رو کنید که یکی از آن‌ها داستان سرایی است.

چرا داستان سرایی در سخنرانی مهم است؟

10 راهکار برای افزایش مهارت سخنرانی

مزایای داستان سرایی در سخنرانی

استفاده از داستان سرایی می‌تواند گوش تمامی مخاطبین را درگیر شما کند. اگر زمانی در یک جمعی قصد سخنرانی داشتید و کسی گوشش به شما بدهکار نبود، برای جلب توجه از یک داستان گیرا استفاده کنید. این کار سبب می‌شود تا سخنرانی شما حوصله سر بر نشود. همچنین ماندگاری سخنرانی شما در ذهن مخاطب بیشتر می‌شود. ادامه این بخش را برای آشنایی با مزایای داستان سرایی در سخنرانی از دست ندهید.

یک ارتباط صمیمانه بین خود و مخاطبین شکل دهید

یکی از مهم‌ترین مزایای داستان سرایی در سخنرانی این است که می‌توانید ارتباط صمیمانه با مخاطبین شکل دهید. این ویژگی زمانی به درد شما می‌خورد که هیچ آشنایی با مخاطبین ندارید و تمایل دارید در کوتاه‌ترین زمان با آن‌ها یک ارتباط مناسب بگیرید.
داستان گویی مانند بستنی‌ای است که به مخاطبین تعارف می‌کنید. کم‌تری کسی را پیدا می‌کنید که بستنی دوست نداشته نباشد. این روش مانند یک تسریع‌دهنده واکنش عمل می‌کند تا ارتباط شما را با مخاطبین‌تان سریع بهبود دهد. برای این که بیشتر با این ویژگی داستان سرایی در سخنرانی آشنا شوید، این بخش را با یک ضرب المثل چینی تمام می‌کنیم: “به من بگو تا فراموش کنم، نشانم بده تا به یاد بیاورم، منو مشارکت بده تا درک کنم. ”

صداسازی چیست و چه تاثیری در گویندگی و فن بیان دارد؟

داستانی که در سخنرانی گفته می‌شود، باید چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

الهام بخش بشوید؛ از اهمیت داستان سرایی در سخنرانی

قصه گویی در سخنوری اهمیت زیادی دارد، شما می‌توانید احساسات مخاطبین را درگیر کند و الهام بخش آن‌ها باشید. به عنوان مثال ویدئو‌های سخنرانی تد تاک همواره به کاربران انگیزه می‌دهند و الهام بخش آن‌ها می‌شوند. البته که داشتن مهارت در زمینه فن بیان نیز تأثیر چشم‌گیری در سخنرانی دارد.

تقریباً تمامی سخنران‌های Ted از داستان سرایی در سخنرانی استفاده می‌کنند. شما می‌توانید از داستان‌های ساده یا حتی ادبی استفاده کنید که می‌دانید احساسات بینندگان را درگیر می‌کند. زمانی که مخاطبین داستان شما را می‌شوند، تمایل پیدا می‌کنند تا بر اساس روند داستان فکر کنند، به همین دلیل است که می‌توانید الهام‌دهنده مخاطبین باشید.

8 روش غلبه بر ترس از سخنرانی (مدیریت استرس و ترس از سخنرانی)

تغییرات را به خوبی نشان دهید

با بازگو کردن قصه یا همان storytelling می‌توانید از تغییراتی که قصد دارید نمایش دهید را در قالب سرگرم‌کننده به مخاطبین ارائه کنید. تمامی داستان‌ها روندی دارند که با ادامه پیدا کردن تغییر می‌کند و نشان می‌دهد که چه چیزی اهمیت دارد.

در سخنرانی خود قصد دارید راه حل چه مشکلی را ارائه کنید؟ تمایل دارید تا مخاطبین چگونه برای حل کردن مشکل فکر کنند؟ خودتان را یک ابرقهرمان در نظر بگیرید که قصد دارد به جنگ بدی‌ها برود. چگونه می‌توانید به نبرد با مشکلات بروید. این داستان شما است، در نظر داشته باشید که بسیاری از اوقات در سخنرانی‌های ted talks بیشتر سخنران‌ها از داستان‌هایی استفاده می‌کنند که درباره زندگی‌شان است.

داستانی که در سخنرانی گفته می‌شود، باید چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

داستان‌ها حاوی یک پیام مهم هستند، در صورتی که این پیام در قالب ویژگی‌های جذاب یک داستان ارائه شود، تا مدت‌ها در ذهن مخاطبین می‌ماند. به عنوان مثال یکی از این ویژگی‌ها سادگی است. داستان شما بهتر است خیلی ساده باشد تا تمامی مخاطبین بتوانند با شما و داستان‌تان ارتباط برقرار کنند. البته که داستان شما در عین سادگی باید جذاب هم باشد و مخاطب را میخکوب تا پایان داستان نگه دارد. اگر از این عناصر استفاده کنید، می‌توانید به یک سخنران عالی تبدیل شوید. از دیگر ویژگی‌های داستان خوب می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بر محوریت یک حادثه بچرخید
  • از تشبیهات و اصطلاح‌های مرسوم استفاده کنید
  • مختصر و مفید باشید
  • انقدر دقیق باشید که قوه تخیل مخاطبین تمامی صحنه را را تصویرسازی کند

زبان بدن چیست؟ همه چیز در مورد زبان بدن و حرکات سخنران در حین اجرا

داستانی که در سخنرانی گفته می‌شود، باید چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

داستان سرایی در سخنرانی یک سری اصول دارد که برای تأثیرگذاری بیشتر باید رعایت شوند. به عنوان مثال اولین گام برای این که یک داستان گیرا تعریف کنید این است که باید‌ایده‌یابی کنید. در صحبت‌ها یا موضوع سخنرانی به دنبال موضوعی باشید که قابلیت داستان سرایی داشته باشد.

گام دوم داستان سرایی در سخنرانی این است که پیام خود را در زمانی درستی از داستان ارائه کنید. برای این کار می‌‎توانید از خود بپرسید که پیام خود را در کجای این داستان باید پنهان کنم؟

گام سوم این است که از داستان مرتبط با ویژگی‌های خاص برای قصه گویی در سخنرانی استفاده کنید. به عنوان مثال در کنار سخنرانی انگیزشی داستان عاشقانه تعریف نکنید و همچنین سعی کنید که از داستان‌های کلیشه‌ای و آن‌هایی که پایان مشخصی دارند، دوری کنید.

نمونه داستان سرایی

برای این که نهایت استفاده را از تأثیر داستان سرایی در سخنرانی ببرید، بهتر است از نمونه داستان‌های جذابی استفاده کنید که می‌تواند احساسات ایرانیان را درگیر کند. به عنوان مثال می‌توانید از یکی از داستان‌های کلیله و دمنه استفاده کنید. شما می‌توانید داستان مرد هیزم شکن از این کتاب زیبا را برای مخاطبین تعریف کنید. پیشنهاد می‌شود تا حد امکان سعی کنید که داستان‌های خود را خلاصه کنید. به داستان سرایی مانند بازاریابی نگاه کنید، مانند یک بازاریاب خوب، کار خود را بلد باشید؛ به عبارت دیگر داستان را از بر باشید.

موضوع داستان گویی

موضوع داستان اهمیت زیادی در سخنرانی دارد؛ موضوع خود را مطابق با روند سخنرانی انتخاب کنید و سعی کنید جذاب و گیرا صحبت کنید. همواره در نظر داشته باشید که قدم‌های داستان سرایی در سخنرانی را رعایت کنید تا مخاطبین، شما را دلنشین پندارند. زمانی که قصد داشتید سخنرانی خود را طولانی کنید به این فکر کنید که چقدر پدر‌ها و مادر‌ها، اساتید و بزرگ‌تر‌ها با بیش از حد حرف زدن از اصل مطلب دور شدند. رعایت این نکات شما را به یک سخنران قوی تبدیل می‌‎کند.

جمع بندی

این مطلب در تیم محتوای مدرسه مهارتی طلوع تهیه شده‌است. امیدواریم در راستای نیازتان به شما کمک کرده باشد.

آموزش فن بیان آموزش گویندگی فن بیان

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

درباره ما
مدرسه مهارتی موسسه طلوع با پشتوانه 10 ساله این موسسه در زمینه آموزشی، با ارائه استانداردهای جدید سعی دارد تا فرصت آموزش با کیفیت را از طریق بستر مجازی برای علاقه مندان سراسر ایران فراهم آورد.
تماس با ما
  • خیابان انقلاب به سمت غرب، بعد از چهار راه ولیعصر، نرسیده به خیابان برادران مظفر، جنب عکاسی ایران فیلم، پلاک 915، طبقه دوم
  • 021-28427036
شبکه های اجتماعی
فهرست
  • خانه
  • دوره ها
  • اساتید
  • سایت طلوع حق
  • آکادمی زبان طلوع
  • شرایط دریافت گواهی نامه الکترونیک
  • درباره ما
© کلیه حقوق متعلق به موسسه طلوع حق است. فتح
  • دوره ها
  • اساتید
  • شرایط و ضوابط
  • مقالات
  • درباره ما
جستجو
ورود ×
کد تایید
لطفاً کد تأیید ارسال شده را تایپ کنید کد ارسال شده به
ارسال
رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
ورود با رمز عبور یکبار مصرف
ارسال مجدد رمز عبور یکبار مصرف(00:30)
حساب کاربری ندارید؟
ثبت نام
ارسال مجدد رمز عبور یکبار مصرف(00:30)
بازگشت به ورود

ارسال مجدد رمز عبور یکبار مصرف (00:30)
بازگشت به ورود
  • (+98) Iran